Tizenegy iskolát támogatnak

Folytatуdik a Sulinet program

2003. november 7., 01:00 , 147. szám

A Magyarországi Oktatási Minisztérium 2001-ben a Su­linet program keretében 7 kárpátaljai iskolában támogatta az internetes hozzáférés feltételeinek kiépítését és működését a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közvetítésével. A tavalyi tanévben egyet­len iskola sem kapott támogatást, s akkor úgy tűnt, meg­szakadt a folyamat.

Örvendetes hír, hogy az idén ismét 11 iskolára – Ungvári Day­ka Gábor Középiskola, Beregszászi Magyar Gim­názium, Beregszászi Kossuth Lajos Középiskola, Nagy­dobronyi Középiskola, Nagy­dobronyi Református Líceum, Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola, Munkácsi Római Katolikus Líceum, Nagy­szőlősi Perényi Zsigmond Középiskola, Nagyberegi Református Líceum, Técsői Hollósy Simon Középiskola, Técsői Református Líceum – terjesztették ki a programot, melynek révén fedezni kívánják a szóban forgó intézmények internet-hozzáférésének és -használatának egyéves költségeit.

– Minden esetben háromoldalú szerződést kötünk a KMPSZ, az adott iskola és az inter­net­­szol­gáltató bevonásával, melyek november 1-jé­vel életbe is lépnek – mond­ta el G. Varca­ba Ildikó, a KMPSZ mód­szertani szaktanácsadója. – Mivel a Técsői Hollósy Simon Középiskola és a Técsői Református Líceum nem fogadta el a támogatást – bár erről írásban nem voltak hajlandók nyilatkozni –, levélben fordultunk a Magyar Oktatási Minisztériumhoz, javasolva, hogy az így kihasználatlanul maradt támogatási keretet a Beregszászi 8. Sz. Középiskola és a Csapi Középiskola javára fordítsák, s miután a minisztérium döntése pozitív volt, így e két intézmény is bekapcsolódhatott a programba.

ferenczi