A nemzetközi menetjegy drága, a csatlakozás hiányos

Utazunk, utaznánk… az intercityn

2004. május 7., 10:00 , 173. szám

Tavaly december óta közvetlen gyorsvonatjárat közlekedik Latorca Intercity néven Budapest és Csap között. A menetidő 4,5 óra, ami a honi viszonyokhoz képest igazán figyelemre méltó teljesítmény. Csakhogy sokba kerül a menetjegy, s a helyi érdekű vonatok menetrendje nem igazodik a kora hajnalban induló és a kárpátaljai "vasúti időszámítás" szerint későn érkező MÁV-járathoz.

A jegyárat illetően decemberben a MÁV szorgalmazta, hogy a Latorca Intercity esetében a Csap–Záhony viszonylatban az ukrán fél tekintsen el a nemzetközi díjszabástól (az utasok általában Záhonytól forintért váltanak "belföldi" menetjegyet Budapestig). Erre azonban mindeddig nem került sor, a csapi vasútállomás pénztárában megváltható menettérti jegy ára jelenleg is 3,8 euró (Csapon a retúrjegy 20,4 hrivnyába kerül, ugyanezért Záhonyban nem egészen 700 forintot, azaz 17,5 hrivnyát kell fizetni). Sok kicsi sokra megy, így aki rendszeresen utazik az intercityn, igyekszik Záhonyban megváltani a menetjegyét és legközelebb ezzel ülni fel Csapon a vonatra. Ez azonban nem mindig célravezető, mert Csapon hajnalban egy kalauz már a vámterületre lépést megelőzően kéri az utazni szándékozók jegyét, és csak hosszas diskurzust követően hajlandó a vonatra engedni azokat az utasokat, akik Záhonyban váltottak retúrjegyet.

Mint azt Kiss Gábortól, a MÁV Rt. vezérigazgatóságának osztályvezetőjétől megtudtuk, a MÁV továbbra is azt szeretné, ha a Latorca Intercityre váltott Csap–Záhony retúrjegyért az utasok 2 eurót fizetnének, amiből fele-fele arányban részesülnének az érintett vasutak. "Az adott ügyben sajnos semmilyen előrelépésről nem tudok beszámolni. Legutóbb a nemleges válasz is 10 napba került az ukrán fél részéről, s bár a nemrég Magyarországra látogató ukrán közlekedési miniszter tudott a problémáról, napirendre sem került annak megvitatása" – mondja a MÁV-osztályvezető.

"A Latorca Intercity esetében a jegyár a nemzetközi díjszabáshoz igazodik. Ezt nem egyszerű megváltoztatni, és jelenleg nincs is napirenden a kérdés" – nyilatkozta lapunknak az adott kérdést illetően a Lvivi Vasút Ungvári Vonalfőnökségének illetékese.

Az intercity kihasználtsága átlagosnak mondható, egyelőre 50% alatti. A húsvéti ünnepek idején tapasztalt 58-60 fős utasforgalom már jónak számított, a 60-70%-os optimális kihasználtság azonban még csak a jövő zenéje – mondták el a MÁV-nál.

Talán, ha rugalmasabb lenne az itthoni helyi érdekű vasút – vetjük fel halkan. Ez viszont az ukrán vasút kompetenciája. A helyi idő szerint reggel 5.00-kor Budapestre induló intercityt jelenleg egy helyi érdekű "elektricska" és három, úgynevezett személyvonat éri be. A csapi állomásra 0 óra 41 perckor érkezik a Munkács–Ungvár vonalon közlekedő helyi érdekű szerelvény, 3.06-kor Lemberg, 3.20-kor Csernyivci és Hmelnyickij irányából fut be egy-egy személyvonat. Ungvár, Beregszász, Nagyszőlős, Huszt felől ugyanakkor egyetlen szerelvény sem érkezik ebben az időben, így a korai vonatot legfeljebb közúton, személygépkocsival érhetik el a Magyarországra utazók.

Visszaúton 19.35-kor ér Csapra a Budapestről 15.05-kor induló Latorca. Ha a vámtisztek is úgy akarják, vagyis időben "megvizsgálják" az országba érkezők poggyászát, az utasok még elérhetik a 20.18-kor Munkács felé induló vonatot. Ha a vámvizsgálat "elhúzódik", még felülhetnek ugyan a 21.08-kor induló munkácsi szerelvényre, ám ez utóbbihoz Bátyúban csak hosszú várakozás után van csatlakozás Beregszász, Nagyszőlős irányába.

Ha tehát minden "jól megy", éjfél körül érhetünk például Nagyszőlősre. Vagyis a Csap–Nagyszőlős útszakasz megtétele nagyjából annyi időt vesz igénybe, mint a Budapest–Csap távolságé...

-nagy-