Államvizsgáztak a kertészmérnökök

2004. június 18., 10:00 , 179. szám

A Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem (BKAE) Kertészettudományi Karának beregszászi kihelyezett tagozatának idei végzősei június 11-én államvizsgáztak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

A budapesti egyetemi és a helyi konzulens tanárokból álló két vizsgabizottság – elnökei dr. Terbe István tanszékvezető és dr. Timon Béla nyugalmazott egyetemi tanár – előtt idén 4 dísznövény-, 4 gyógynövény- és 4 zöldségtermesztési szakirányt választó végzős, továbbá 2 szőlőtermesztő-, valamint 8 gyümölcstermesztő-szakmérnök adott számot tudásáról. A vizsgákon mindenki megfelelt, így a főiskola bázisán működő kihelyezett tagozaton 22 kertészmérnök kapott főiskolai szintű, Ukrajnában honosított diplomát.

A vizsgák után a tantárgyfelelős és konzulens tanárok, valamint a frissen végzett diákok oldott hangvételű díszvacsorán vettek részt. Dr. Zelnik Katalin egyetemi adjunktus, a BKAE Kertészettudományi Kara kihelyezett tagozatainak vezetője köszöntőjében önbizalomra és összetartásra buzdította a diplomához jutott fiatal szakembereket.

Mint Jakab Nórától, a kihelyezett képzés helyi felelősétől megtudtuk, a kertészeti képzést idén is meghirdetik, méghozzá nemcsak levelező, de nappali tagozaton is, immár a Rákóczi főiskola bázisán.

Badó Zsolt