"A hotelszakmában nincsenek részletkérdések"

Megnyílt a Hotel Old Continent

2005. január 7., 09:00 , 208. szám

Kárpátalján tavaly januártól októberig valamivel több mint 220 ezer turista vendégeskedett és vett igénybe különböző turisztikai szolgáltatásokat. Ez a vendégszám egyharmaddal több, mint az előző év azonos időszakában. A legtöbb turistát és szállóvendéget Ungváron és a Munkácsi járásban jegyezték. Mennyiség tekintetében tehát "jól állunk", de mi a helyzet a minőséggel? A megyében egyelőre továbbra sincs ötcsillagos szálloda, egyre több viszont az olyan négycsillagos hotel, mely elsősorban az igényes vendégkör minőségi kiszolgálását tűzi ki célul.

Az emelt szintű minősítésre pályázó szállodáknak igen szigorú állami szabványoknak és minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Ám ha mindez megvan, a minőség legbiztosabb mércéjét akkor is a vendégek véleménye és pozitív visszajelzései jelentik – tartják a szakemberek.

A megyeszékhely központjában nemrég megnyílt Old Continent szálloda éppen erre, a vendégek feltétlen megelégedettségére törekszik. Vezetői és munkatársai az intézmény négycsillagos minősítése mellett igényes vendégeik elismerésére a legbüszkébbek – tudom meg Ljudmila Boriszenko szállodaigazgatótól.

Az ungvári gyalogjáró híd melletti szálloda reprezentatív és sajátosan egyedi stílusú. A hotel külcsín és a belső terek tekintetében a klasszikus visszafogottságot ötvözi a modern eleganciával. A szálloda hat éve épül. A tulajdonosok azóta sokat áldoztak, áldoznak azért, hogy exkluzív, minden részletében kifogástalan hotelintézményt hozzanak létre. A szálloda valamennyi lakó-, illetve kiszolgáló helyisége egyedi tervezésű. A beltér kialakításánál sok természetes anyagot használtak fel. A falakat eredeti olasz textiltapéta és míves faburkolat fedi, a padlózat gránit, csakúgy, mint a kovácsoltvas korláttal készült lépcsősor vagy a koktélbár asztalkái. A lakrészek és a közös helyiségek bútorait az intézmény saját asztalosa tervezte és készítette.

A szálloda homlokzatára a napokban került fel az intézmény címere, ottjártunkkor épp a külső reklámfények beállításán dolgoztak a technikusok.

– Szeretnénk, ha ebben a szállodában minden az előírásoknak megfelelően működne, s ahogyan azt a vendégek igénylik. Nagy örömünkre szolgál, hogy eddigi angol, francia, osztrák vendégeink elégedettsége igazolja törekvéseinket – mondja az igazgató. – 17 szobával nyitottunk (34 férőhely), ami néhány hónapon belül további 12-vel bővül. A konyha és a két étterem felszerelése, berendezése folyamatban van, jelenleg a földszinti koktélbár fogadja a szállóvendégeket (itt reggelit szolgálnak fel). A tulajdonosok úgy döntöttek, fokozatosan állítják munkába az egyes szállodai egységeket. Ezzel elkerülhető a kapkodás és az esetleges hiányosságok is időben korrigálhatók. A hotelszolgáltatás sajátossága, hogy a hibákra általában akkor derül fény, amikor már a vendég is észleli azokat. Egy készterméken utólag lehet "segíteni", a szolgáltatás ellenben egyszeri és megismételhetetlen. Úgy tartják, a hotelszakmában nincsenek apróságok és részletkérdések, mindenre maximálisan oda kell figyelni.

A Hotel Old Continent legelső vendégei egyébként neves sztárok voltak. Az elnöki lakosztályban novemberben Valerij Meladze énekes-előadó és a Via Gra együttes tagjai laktak, akik a megyeszékhelyen koncerteztek.

Hogy milyenek a Hotel Old Continent szobái és lakosztályai? Elegánsak, otthonosak, kényelmesek. A szobák hangszigeteltek és légkondicionálásuk egyénileg szabályozható. Minden szobában színes tévé és nemzetközi hívásokra is alkalmas telefon működik. A nappaliban míves dolgozóasztal, pipereszekrény, rejtett minibár, a hálórészben ráncmentesre vetett ágy (az ágyneműt egyébként naponta cserélik, ha van vendég, ha nincs). A fürdőszobában tükrös toalettszekrény, rajta illattégelyek, a fürdőkádon vasalt fürdőlepedő, a polcon a hotel emblémás törülközői. A pazar "királyi" lakosztály sajátja a baldachinos ágy, a nászéjszakás lakrészé pedig egy hatalmas franciaágy és közvetlenül mellette az elfüggönyözött jakuzi. Az elnöki lakosztályhoz két háló, egy dolgozószoba-nappali, valamint két fürdőszoba és önálló szauna tartozik.

– Van-e elég képzett szállodai szakemberük? – kérdezem Ljudmila Boriszenkót.

– Jómagam korábban 25 évig vezettem az Ungvár Szállót, így van tapasztalatom. Szerencsére megtaláltuk azokat a szállodaipari végzettséggel rendelkező vagy még tanuló fiatalembereket, akik vállalták az ezzel a munkával járó megmérettetést. A recepciósok, az adminisztrátorok kimondottan a Hotel Old Continent kedvéért tanulnak meg angolul és vettek/vesznek részt különböző szaktanfolyamokon. A szobaszemélyzet is kvalifikált, többen még tanulnak. Elvünk, hogy mindenki munkája fontos, a szállodában nincsenek magasabb-alacsonyabb rendű alkalmazottak. A hotelszolgáltatás sok összetevőjű, és a maga helyén mindenkinek minőségi munkát kell végeznie. Egyetlen csésze feketekávé felszolgálásánál is fontos, hogy a kávé legyen finom, forró, az abrosz makulátlan, a kávéscsésze csillogóan tiszta, hogy a pincér mosolyogjon és tudjon felszolgálni. Mint e példából is kitetszik, nagyon sokat számít az emberi tényező, e tekintetben is mindennek tökéletesnek kell lennie – tartja beszélgetőtársam.

Mibe kerül mindez? A szálloda standard kétágyas szobáinak ára 350 hr/éjszaka, az elnöki lakosztályé 1480 hr/éjszaka, de minden vendégük számára tudnak igényeiknek megfelelő áron szobát ajánlani. Ungvár viszonylatában egyébként ez nem "plafonár", ennél drágábban is megszállhatunk a megyeközpontban. A külföldi vendégek szerint a Hotel Old Continent árai elfogadhatóak, a nyújtott minőség pedig unikális.

-nagy-