A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Évkönyve

2006. március 31., 10:00 , 272. szám

Egy évkönyv általában mindenekelőtt azok számára érték és szenzáció, akik valamiképpen maguk is érintettek a tárgyalt eseményekben. A beregszászi magyar főiskola 10 évét (1996-2006) feldolgozó kiadvány azonban kézikönyvként is haszonnal forgatható minden, az intézmény iránt érdeklődő olvasó számára.

Az első, amit a hivatalos kiadványokat gyakorta forgató olvasó észrevesz, az az Évkönyv túlzott érzelgősségtől mentes tényszerűsége. A nyúlfarknyi bevezető után mindjárt a főiskola történetének kronológiája következik, majd részletesebb tanulmányokat is olvashatunk a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskola Beregszászi Speciális Képzéséről, illetve a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola születéséről.

A továbbiak az Orosz Ildikó, Soós Kálmán, Csernicskó István, Vass Ilona, Kohut Attila és Pallay Ferenc összetételű szerkesztőgárda által összeállított kiadvány a főiskola képzési szakirányairól és formáiról nyújt részletes tájékoztatót, bemutatja a tanintézmény infrastruktúráját és egységeit, szól továbbá a munkatársakról és a végzett hallgatókról is.

Az adatokban rendkívül gazdag kiadvány értékét növeli az intézmény történetét illusztrálni hivatott fénykép- és oklevélgyűjtemény. A kötet megjelenését a Szülőföld Alap támogatta.