Szerencsés kimenetelű balesetek

Makkosjánosiban rendőrautó ütközött a Seattal

2007. szeptember 14., 10:00 , 348. szám

Az elmúlt hétvégén ismét számos baleset történt Kárpátalján, melyek szerencsére nem követeltek halálos áldozatokat.

Vasárnap a beregszászi járási Makkosjánosi központjában egy, a főútra rákanyarodó, Nagybégány felől érkező német rendszámú, Seat márkájú személygépkocsi ütközött a Munkács felől nagy sebességgel érkező rendőrautóval. Az ütközés következtében a Seat az árokban kötött ki, a rendőrautó pedig, amelyben komoly károk keletkeztek, megpördült az úton. A megyei közlekedésrendészet sajtószolgálatánál lapunk érdeklődésére elmondták, hogy mindkét autó vezetője hibás a baleset okozásában: a rendőrautó több mint 100 km-es tempóval érkezett és nem használta a megkülönböztető jelzéseket, a Seat vezetője pedig rosszul mérte fel a távolságot, és abban bízott, hogy ráfordul a főútra, mielőtt a rendőrségi Honda odaér. A balesetnek egyetlen könnyű sérültje volt - a Seat egyik utasa, egy középkorú nő kisebb fejsérülést szenvedett.

Ungváron egy Lada márkájú személygépkocsi vezetője elvesztette uralmát a jármű felett és a szemközti sávban közlekedő azonos márkájú autóval ütközött, sőt, az amögött haladó Audit is telibe találta. A két Lada sofőrje és utasai nem sérültek meg, az Audi hátsó ülésén ülő nő viszont, aki negyedik hónapos terhes, több zúzódást szenvedett. Őt a megyei kórházban kezelik. Szerencsére a sérülések nem veszélyeztetik a magzatot.

Ungvár és Munkács között egy Daewoo márkájú személygépkocsi sofőrje mulasztotta el az elsőbbség megadását a gyorsforgalmi úton közlekedő Ladának. A megyei közlekedésrendészet sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a baleset következtében mindkét autó vezetője, továbbá két-két utas (köztük egy 15 éves gyermek) különböző sérüléseket szenvedett és kórházi kezelésre szorul. Beregrákos és Munkács között kamionnal ütközött egy teherautó. A karambol következtében erősen megrongálódott teherautó az úttesten maradt, a kamion viszont az út menti árokban kötött ki, ahonnan emelődaruval emelték, illetve vontatóval húzták ki. A munkálatok több mint fél órát vettek igénybe, s ez idő alatt hatalmas dugó keletkezett a gyorsforgalmi úton. A sajtószolgálat szerint személyi sérülés nem történt a baleset során. (bj/DAI-sajtószolgálat)