Ülésezett a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének választmánya

2009. január 30., 09:00 , 420. szám

Január 24-én ülést tartott a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének választmánya, melyen értékelték az elmúlt időben elvégzett munkát és megbeszélték az előttük álló legfontosabb feladatokat.

A választmány munkájában részt vett Milován Sándor, a KMKSZ alelnöke. A Szövetség megalakulásának 20. évfordulójáról szólva így fogalmazott: ha egy politikai-társadalmi szervezet elérkezik egy mérföldkőhöz, mérleget készít arról, hogy mit sikerült az eltelt időszakban véghezvinni. Érdemes úgy megközelíteni a kérdést - hangsúlyozta az alelnök -, hogyan alakult volna a kárpátaljai magyarság sorsa, ha 1989 februárjában nem alakul meg a KMKSZ. Biztos, hogy nem jött volna létre a Rákóczi-főiskola, nem sikerült volna bevinni a köztudatba, hogy Kárpátalja lakosságának több mint 10%-a magyar nemzetiségű, a helyhatósági választásokon nem kerültek volna be a tanácsokba magyar politikusok.

Milován Jolán, a Nagyszőlősi Középszintű Szervezet elnöke beszámolójában tájékoztatta a választmányi tagokat az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről, így például a támogató nyilatkozatok igényléséről, a Szülőföld Alaphoz benyújtható pályázatokról és a Teleház-programról. A választmányon jóváhagyták az alapszervezeti közgyűlések időrendjét és a rendezvényeket. A Nagyszőlősi Középszintű Szervezet közgyűlésére 2009. március 22-én kerül sor.

Nagy Klára