"Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj..."

Szalagavató a Bátyúi Középiskolában

2009. december 18., 09:00 , 466. szám

A Bátyúi Középiskola a Beregvidék azon oktatási intézményei közé tartozik, ahol az 1970-es évek óta minden évben megrendezik a szalagavató ünnepséget, ezt a végzős diákok számára jelentős és emlékezetes eseményt. Idén december 11-én 43 diák mellére tűzték fel a reményt és felnőtté válást jelképező zöld szalagot.

Szüleik örömkönnyeitől és büszkeségtől sugárzó tekintetétől kísérve, hófehér estélyi ruhában és sötét öltönyben vonultak be az ünnepelt fiatalok a szépen feldíszített tornaterembe, ahol sor került az ünnepélyes pillanatokra: Berki Etelka és Bimba Csilla osztályfőnökök feltűzték tanítványaik mellére a zöld szalagot, majd ünnepi beszédet intéztek hozzájuk.

Berki Etelka az eltelt tizenegy évre visszatekintve arról szólt, hogyan látta felcseperedni tanítványait, akik immár gyönyörű ifjakként és hölgyekként állnak itt. Az osztályfőnök arról beszélt, hogy bár az élet küzdelmes, a nehézségek az itt szerzett tudással legyőzhetők. Bimba Csilla arra intette a diákokat, az iskolából hátralévő néhány hónapot használják ki, és tanuljanak minél többet. "Azért vagy itt, hogy mindent láss. Hogy értsd a szót, és olvasd az írást. Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, hogy az égbe szállj, ne a porba hullj" – hangzott végezetül az iránymutatásul szánt mottó.

Szántó János református lelkipásztor a 119. zsoltár 7-9. versszakát felolvasva hirdetett igét, mely arról szólt, hogyan őrizhetik meg a fiatalok tisztán az Istennek útját.

A végzősök képviseletében Berki Nikolett, Unoka Gergő, Galambos Gabriella és Ködöböcz József átadta a stafétabotot a 10. osztálynak. A szalagavató est fénypontja volt, amikor a két osztály külön-külön keringőt adott elő. Az ünnepség a végzősök és tanáraik táncával folytatódott, majd befejezésül a diákok szüleiket kérték fel egy táncra.

Fischer Zsolt