Brutális gyilkosság Beregszászban

Nemrég szabadult, ismét ölt

2010. július 2., 10:00 , 494. szám
Rekonstruálják az esetet

Gyilkosság színhelye volt június 23-án fényes nappal egy Beregszász központjában, forgalmas helyen található motel. Az épületben tűz ütött ki. Amikor a helyszínre kiérkező tűzoltók elfojtották a lángokat, a motel 34 éves recepciósának holttestére bukkantak. A szakértők előzetes megállapításai szerint a nő füstmérgezés következtében vesztette életét. A tüzetesebb kriminalisztikai vizsgálatot követően azonban megállapították, hogy a nőt eszméletlenre verték, majd felgyújtották. Az áldozatnak eltűntek az arany fülbevalói, két gyűrűje és két mobiltelefon-készüléke.

Kurica Miklós, a Beregszászi Járási Belügyi Osztály helyettes vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy június 25-én, pénteken elfogták a gyilkost - egy beregszászi születésű, Szimferopolban élő 30 éves férfit, aki a gyilkosság elkövetésének napján érkezett Beregszászba. A brutális gyilkosságért korábban nyolc évre elítélt, a börtönből a napokban kiszabadult bűnöző ittas állapotban összeverte a nőt, majd, miután az elájult, elvette két telefonját, valamint arany ékszereit. Az eszméletlen nőt letakarta egy matraccal, majd felgyújtotta, hogy leplezze a bűncselekmény nyomait. A pénteki helyszínelés során a gyilkos mindent bevallott. A tárgyi bizonyítékok egy részét megtalálták nála. A nem először gyilkoló tettes előzetes letartóztatásban marad a bírósági ítélet meghozataláig.

Az utóbbi években növekszik az olyan bűncselekmények száma, melyeket büntetett előéletű személyek követnek el. Mint Volodimir Fegyko, a Megyei Belügyi Főosztály kriminális-pszichológiai részlegének vezetője lapunknak elmondta, ez főként annak a következménye, hogy csekély a büntetés mértéke, és kiszabadulva a börtönből (nemritkán amnesztia által), az ilyen egyének újabb bűncselekményeket követnek el, hiszen gyökeret ver tudatukban az erőszak, a negatív életszemlélet és a bűncselekmény-elkövetési hajlam, mint ahogy történt ez a mostani beregszászi esetben is. A szakember véleménye szerint az ilyen személyeket el kellene szigetelni a társadalomtól, például külön e célra kialakított kolóniákban kellene tartani őket életük végéig, azonban az ilyen esetekben liberális ukrajnai törvények ezt nem teszik lehetővé.

A brutális gyilkosságnak áldozata a sérelmet szenvedett hölgy családja is, hiszen férjén kívül két gyermeke gyászolja.

bj