Továbbra is a BTI foglalkozik az ingatlanok adásvételének bejegyzésével

Ukrajna – éljen a korrupció!

2011. december 30., 09:00 , 572. szám

Viktor Janukovics államfő aláírta a törvényt, amely meghosszabbítja a műszaki nyilvántartási hivatalok (bjuro tehnyicsnoji inventarizaciji – BTI) hatáskörét. A törvény értelmében 2013. január 1-ig továbbra is a BTI fogja végezni az ingatlanok adásvételének állami bejegyzését.

A december elején parlamenti megvitatásra előterjesztett törvényjavaslatban foglaltak szerint 2012. január 1-től az ingatlanok adásvételének állami bejegyzése Ukrajna Állami Bejegyzési Szolgálatának hatáskörébe került volna. A Verhovna Rada képviselői azonban végül úgy döntöttek, hogy 2013. január 1-ig továbbra is a műszaki nyilvántartási hivatalok fogják végezni az ingatlanok adásvételének állami bejegyzését.

Korábban Janukovics élesen bírálta a műszaki nyilvántartási hivatalok munkáját, az ingatlanok adásvételének a BTI általi állami bejegyzését az egyik legkorruptabb szférának nevezte. Ennek ellenére a parlament egy évre meghosszabbította a BTI-k hatáskörét, Viktor Janukovics államfő pedig aláírta az erről szóló törvényt. Ennek oka az, hogy nem sikerült kiépíteni az új bejegyzési rendszert, minden maradt a régiben.

A hangzatos kijelentések ellenére Ukrajnában tovább virágoztatják a korrupciót, melynek köszönhetően az állami csinovnyikok palotákban lakva és luxusautókon közlekedve élik gondtalan életüket!

(B.J./dengi.ua)