Menekülni próbáló ukrán cigarettacsempészt fogtak el Szabolcsban

2013. március 15., 09:00 , 635. szám

Menekülni próbáló ukrán cigarettacsempészt fogtak el a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, akinek autójában hatezer doboz ukrajnai eredetű dohányárú volt – közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője múlt csütörtökön az MTI-vel.

Tamásné Berki Bianka elmondta: a főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai múlt szerdán akarták ellenőrizni az ukrán gépkocsit a Nyíregyházához közeli Sényő település külterületén, de annak sofőrje kivonta magát a hatósági intézkedés alól.

A helyszínről elhajtó járművet üldözni kezdték a rendőrök és azt Nyíregyháza orosi városrészének közelében sikerült feltartóztatni. A sofőr ekkor kiszállt az autóból és gyalog próbált elmenekülni, azonban hamar elfogták.

A 39 éves férfi kocsijában hatezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt, amelynek a jövedéki törvény alapján számított értéke megközelítette az ötmillió forintot.

A rendőrök a férfit a lefoglalt autóval és cigarettával együtt átadták az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).

(MTI/szcs)