Románia kihelyezett képviseletet nyit Aknaszlatinán

2013. szeptember 18., 22:37

Októbertől kihelyezett irodát nyit Aknaszlatinán Románia Csernyivci Főkonzulátusa – jelentette be Eleonora Moldovan főkonzul.

A bukovinai román képviselet munkatársai heti egy alkalommal fogadják majd az ügyfeleket a kárpátaljai bányásztelepülésen. A konzuli iroda szolgáltatásait alighanem elsősorban a romániai beutazási engedélyekért folyamodó kárpátaljai lakosok veszik majd igénybe, akiknek eddig 400 kilométeres kerülőt kellett megtenniük ugyanezért a Csernyivcibe vezető közutakon, amelyek nem éppen a jóápoltságukról híresek.

Jurij Uhal aknaszlatinai tanácselnök biztosította a közvéleményt arról, hogy a román külképviselet kihelyezett ügyfélszolgálata részére kijelölt irodahelyiségek előkészítése már a befejező szakaszban tart, így a nagyközség, illetve a técsői járás részéről semmi akadálya nem lesz a konzuli szolgáltatások megkezdésének.

Az Aknaszlatina–Máramarossziget határátkelőt 2007. január 15-én nyitották meg a két ország elnökének jelenlétében, miután 2002-re elkészült a 2. világháborúban felrobbantott Tisza-híd újjáépítése.

Palkó István