Nyolcvan szakadár ostromolt egy határőregységet, de visszaverték őket

2014. május 31., 17:16

Mintegy nyolcvan, állig felfegyverzett szakadár rohant le egy határőregységet az Oroszországgal határos kelet-ukrajnai Luhanszk megyében, de a határőrök a légierő támogatásával visszaverték a támadást, és veszteségeket sem szenvedtek – jelentette szombat reggel a kijevi média a határőrzászlóalj parancsnokára, Jaroszlav Honcsarra hivatkozva.

Az UNIAN hírügynökség szerint a szakadár „terroristák” péntek késő este kezdték meg a Djakovo határőrállomás ostromát, mintegy nyolcvanan voltak, géppisztolyokkal, golyószórókkal és gránátvetőkkel felfegyverkezve. Az ukrán légierő harci gépeket küldött a határőrök segítségére, és egy üzletember által a határőrségnek ajándékozott páncélozott járművekkel is érkezett erősítés. Honcsar szerint sikerült visszaverni a fegyveresek támadását, a határőrök közül hárman megsebesültek.

Pénteken ugyanennek a határőregységnek a tagjai feltartóztattak a határon egy kisbuszt, amelyen fegyveresek próbáltak behatolni Ukrajnába Oroszország felől sokfajta fegyverrel. A határőrök mindenkit őrizetbe vettek, és ezután fenyegetések érkeztek hozzájuk.

Az ukrán média arról is hírt adott szombat reggel, hogy harcok folynak, géppuskasorozatok és robbanások hangja hallatszik Donyeck peremén, Horosovo falu mellett. Ismét összetűzésekről érkezett hír a nemzetközi repülőtér környékéről is, amelyet a minap rohantak le a szakadárok, de az ukrán katonáknak sikerült visszafoglalniuk. Lövöldözés és robbanások hangjai hallatszanak a Sahtar futballklub edzőközpontjánál is.

(MTI/Kárpátalja)