Elfogták a tiszabökényi templomfosztogatót

2014. június 6., 16:36

A nagyszőlősi járási Tiszabökény görögkatolikus egyházközségének kurátora arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy valaki megrongálta templomukon az ablaküveget – írja a transkarpatia.net.

A helyszínen a rendőrség megállapította, hogy az ismeretlen elkövető a betört ablakon át hatolt be a templomba, ahonnan ellopta a hívők adományait tartalmazó dobozt.

A nyomozóknak rövidesen sikerült megállapítaniuk, hogy a betörést egy 28 éves büntetett előéletű helyi lakos követte el. A férfi korábban szándékos súlyos testi sértés okozásáért állt a bíróság előtt. A tettes most azzal hívta fel magára a rendőrség és a falubeliek figyelmét, hogy költekezni kezdett, holott korábban egy ideig nem volt pénze, mivel nem dolgozott sehol.

Az ügyben a büntetőtörvénykönyv 185. paragrafusának 3. része alapján (lopás lakóhelyre történő behatolással) bűnügyi eljárás indult, amiért 3–6 év szabadságvesztés szabható ki az elkövetőre a bíróság által – jelentette Okszana Kobzarenko, a nagyszőlősi járási rendőrség munkatársa.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)