Beregszász központja hemzseg a kóbor kutyáktól

2014. július 21., 13:59

A helyi hatalom csak a propaganda végett nyitott állatmenhelyet – írja a mukachevo.net.

„Semmi kifogásom a kutyák ellen, de ez már valóságos invázió Beregszász városában. A fő tenyésztőjük pedig a Különtanya…” – írta kísérőszövegként névtelen készítője ahhoz az amatőr videofelvételhez, melyen látható, amint fél tucat kóbor eb éppen egymást ugatja a város központjában egy üzlet bejárata előtt. A felvételt közreadó munkácsi portál emlékeztet, hogy Különtanyának a túlnyomórészt romák által lakott városrészt nevezik Beregszászban.

A mukachevo.net felidézi, hogy két évvel ezelőtt egy veszett kutya nyolc járókelőt támadott meg a városban egy óra leforgása alatt. Valamennyien kórházba kerültek, az első szerencsétlenül járt nőt gyakorlatilag a városközpontban érte támadás: a kóbor eb rávetette magát, ledöntötte a lábáról, megmarta és széttépte a ruháját – írja a portál.

2012 őszén Gajdos István, a város akkori polgármestere a tévékamerák előtt ünnepélyesen átadta a kóbor kutyák menhelyét – eleveníti fel az ügy folytatását a cikk, emlékeztetve, hogy ügyesen kihasználta az eseményt népszerűsége növelésére Ivan Busko parlamenti képviselőjelölt is. Azonban a városi tanács által létrehozott Beregszászi Állatvédő Egyesület, élén Mikola Jakimec települési képviselővel, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – mutat rá a portál.

„Azt mondják, hogy szponzorpénzekre számítottak, de azok elmaradtak. Pénzt elkülöníteni a városi költségvetésből a menhely fenntartására szintén nem sikerült. Így aztán Gajdos és Busko parlamenti képviselők lettek, de ezt a problémát végül is nem oldották meg. Bizonyára várják a következő választásokat…” – zárul a mukachevo.net írása.

(mukachevo.net/Kárpátalja)