Jóváhagyták a kárpátaljai gázfogyasztási határértékeket a téli időszakra

2014. szeptember 13., 14:41

Megtörtént a miniszteri kabinet július 9-i, 296. számú, A lakosság, a vállalatok, intézmények és szervezetek földgázellátásának bizonyos kérdéseiről a 2014–2015-ös fűtési idény végéig című rendeletével a Kárpátalja számára megállapított keretek elosztása a megye vállalatai, intézményei és szervezetei között – írja a Karpatszkij Objektív.

A Valerij Luncsenko kormányzó által jóváhagyott intézkedés kapcsán a megyei állami adminisztráció lakásgazdálkodási, építési és infrastrukturális igazgatóságánál a portálnak elmondták, hogy a szóban forgó gázmennyiségből részesülnek a megye távfűtési szervezetei, a költségvetési intézmények, valamint az állami, megyei és helyi költségvetésekből finanszírozott szervezetek, illetve az ipari vállalatok is. A 2014 augusztusa és 2015 márciusa közötti időszakra megállapított keret a fűtési idényre, a hideg téli hónapokra nagyobb gázmennyiség felhasználásával számol. A keretszámokról tájékoztatták az érintett közületi fogyasztókat.

Viktor Lukecsa, a lakásgazdálkodási, építési és infrastrukturális igazgatóság igazgatója, a megyei energetikai válságstáb elnökének helyettese közölte, műszaki és szervezési válságintézkedéseket dolgoztak ki Kárpátalján a földgázfogyasztás csökkentése érdekében. Kiemelte, hogy a megállapított fogyasztási keretek betartása stratégiai kérdés, és ugyancsak fontosnak tartotta, hogy a társadalomban is tudatos viszonyulást alakítsanak ki az energiafelhasználás hatékonyságának növeléséhez, a megújuló és alternatív energiaforrások előállításához és felhasználásához.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)