Kárpátalján megerőszakoltak egy tizenkét éves kislányt

2015. március 11., 14:12

A nemzetközi nőnap előestéjén az ilosvai rendőrkapitánysághoz fordult egy szomszédos faluban élő nő. Elmondta, hogy tizenkét éves lányát megerőszakolták. A helyszínre rögtön kiérkezett az ilosvai rendőrség oknyomozó csoportja Miron Csernicsko alezredessel. A rendőrök elfogták a bűnöst, egy 28 éves büntetett előéletű férfit.

Kiderült, hogy a férfi gyakran járt vendégségbe a családhoz, s már rég kitervelte tettét. Aznap a 12 éves lány egyedül volt otthon és vigyázott kisebb testvéreire. Az édesapja külföldön dolgozik, az édesanyja pedig ez idő alatt szórakozott...

Amikor a kislány kiment az udvarra, elfogta a férfi, berángatta egy elhagyatott házba és megerőszakolta. A kislány csak másnap mondta el édesanyjának a történteket, mikor az hazaérkezett.

Az anya rögtön értesítette a rendőrséget. A rendőrök kikérdezték a lányt, aki mindent elmondott. Ezek után elmentek az elkövető házához, de nem találták otthon, s egyik családtagja sem tudta megmondani, merre találják.

A 28 éves férfi közel egy éve szabadult a börtönből, ahol erőszak és autólopás miatt ült. Már iskolás korában is szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban .

Az elkövetőt Vaszil Kebeles alezredes és Vaszil Volosinovszkij főnyomozó találta meg annál az elhagyatott háznál, ahol a bűncselekmény történt. A férfi megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták.

A 12 éves áldozatot jelenleg az ilosvai járási kórházban kezelik.

Az ügyben büntetőeljárás indult, az elkövetőt 5-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(transkarpatia.net/VV)