Tiszaújhelyi gyerekek vendégeskednek Kulcson

2015. június 5., 17:10

A Carpe diem Alapítvány meghívására Kárpátalja magyarlakta területéről gyermekcsoport tölthet egy kellemes hetet Kulcson.

A gyerekek részt vehettek színházi előadáson, valamint Budai Árpád igazgató elhívta őket iskolalátogatásra a Fekete István általános iskolába. A tiszaújhelyi gyerekek külön műsorral készültek, hogy meghálálják vendéglátóiknak a meghívást.

Dóka Marianna, a Carpe diem Alapítvány vezetője elmondta, hogy rendkívül hálás, hogy a segítők összefogásának köszönhetően élménydús napokkal ajándékozták meg a Tiszaújhelyről érkezett gyermekeket. Hozátette, hogy első alkalommal fogadnak kárpátaljai gyerekeket, s reméli, hogy ez egy tartós barátság kezdete.

A gyerekek hétfőn érkeztek Kulcsra. De azóta már rengeteg programon vettek részt: kézműveskedtek, ellátogathattak a helység nevezetességéhez, a szélerőműhöz, sétáltak a kulcsi Duna-parton, s megnézhették a Bartók Kamaraszínház HEPP! című előadását. Ma, június 5-én a Jankovich kúriába látogatnak el, szombaton kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg. Szombaton lesz a búcsúest, amikor tábortűz melletti mulatozást szerveznek számukra. Vasárnap pedig, indulás előtt még kipróbálhatják az íjászkodást is.

(duol.hu/VV)