A 2016-os külső független tesztelésről

2015. július 18., 20:49

Az Ukrán Oktatási és Tudományos Minisztérium elfogadta azt a rendeletet, mely alapján 2016-ban új szabályok szerint tartják a külső független tesztelést és az érettségi vizsgákat.

A döntés értelmében a felvételizők 2016-ban ukrán nyelvből és irodalomból, Ukrajna történetéből, matematikából, biológiából, földrajzból, fizikából, kémiából, angol, spanyol, német, orosz és francia nyelvekből vehetnek részt a külső független tesztelésen.
Ukrán nyelvből és irodalomból, idegen nyelvből, matematikából vagy Ukrajna történetéből a teszteredmények érettségi jegyként fognak bekerülni a bizonyítványba.
Az I–II. akkreditációs szintű felsőoktatási intézmények végzősei számára az állami összegző attesztáció külső független tesztelés formájában zajlik majd 2016. március 1–31. között. A középiskolák végzősei számára pedig május 16. és június 30. között tartják a külső független tesztelést.
Biológiából, földrajzból, fizikából, kémiából és orosz nyelvből június 1. és 30. között tartják a tesztvizsgákat.
2016-tól a tervek szerint az általános tanulmányi készségeket felmérő külső független értékelést (kompetenciatesztet) vezetnek be azok számára, akik több mint öt éve fejezték be a középiskolát, rokkanttá váltak a méltóság forradalmának tiltakozó akcióiban, illetve azok számára, akik katonai szolgálatot teljesítettek a terrorellenes műveletek során és leszerelték őket.

(karpatalja.ma/VV)