Győzelemmel ünnepelte elsőségét az Ungvári FC

Labdarúgás

2015. november 11., 08:44 , 774. szám

Mint legutóbb hírt adtunk róla, az utolsó, 22. forduló döntött a bajnoki címsorsáról a megyei élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Az elsőségre még esélyes két együttes közül az üldöző Dédának mindenképpen győzelemre lett volna szüksége az Ungvár FC vendégeként a bajnoki cím megszerzéséhez, míg a megyeszékhelyi együttesnek már egy döntetlen is elegendő volt előnye megőrzéséhez.

A találkozón végül a Mihajlo Ivanicja tréner által vezetett hazaiak meggyőző, 3-0 arányú győzelmet arattak az ily módon a dobogó harmadik fokára visszacsúszó beregvidékiek ellen, akiket még az idegenben nyerő Nagyszőlős is megelőzött  a tabellán.

Eredmények (zárójelben az ifjúsági csapatok eredményei): Ungvár–Déda 3-0 (4-1), FC Polena–Nagyszőlős 2-4 (0-9), Beregszász–Munkács 3-0 (1-6), Ilosvai Buzsora–Szerednye 2-0 (1-1), Técső–Nagybégány 0-3 (0-3), Dolhai Borzsava–Huszti Obolony 0-4 (0-0).

A bajnoki címet az Ungvári FC szerezte meg 50 ponttal a 46 ponttal második Nagyszőlős, és 45 ponttal a képzeletbeli dobogó harmadik fokára felálló Déda előtt. A Huszti Obolony lett a 4. 41 ponttal, míg az első kör után még a tabella élén álló Nagybégánynak 39 pontjával meg kellett elégednie az 5. hellyel.

Az ifjúságiaknál munkácsi elsőség született 49 ponttal, és itt is ezüstéremnek örülhettek a 46 pontos nagyszőlősiek, a harmadik helyen pedig Szerednye végzett 42 megszerzett ponttal.

(jéel)