Jacenyuk felszólította a politikusokat, hogy felejtsék el a viszályokat és az intrikákat

2016. március 7., 18:14

Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök felszólította a parlamenti frakciókat, állítsák helyre a koalíciót, s tegyék lehetővé a kormány számára, hogy dolgozzék. A Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata szerint a kormányfő erről egy tévéműsorban beszélt.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a múlt héten felszólította politikai ellenfeleit, álljanak elő alternatív cselekvési tervvel és kormánycsapattal a reformok megvalósítására, ami azonban nem történt meg. Jacenyuk hangsúlyozta továbbá, hogy jelenleg kabinetjét terheli a felelősség a kormányprogram és a reformok megvalósításáért.

„Ha valakinek van jobb programja, erősebb csapata és koalíciója, amely kész ezt támogatni, terjesszék Ukrajna népe elé. Most viszont a mienk a teljes felelősség” – mutatott rá.

A Dzerkalo Tizsnya emlékeztet, a parlamentnek február 16-án nem sikerült menesztenie hivatalából a Jacenyuk-kormányt, s maga a miniszterelnök sem szándékozik távozni a kormány éléről. Ukrán sajtóértesülések szerint ugyanakkor Natalija Jareszko jelenlegi pénzügyminiszter állítólag beleegyezett, hogy Arszenyij Jacenyuk esetleges menesztését követően kész a kormány élére állni.

(zn.ua/Kárpátalja)