Tiltott taposóaknák jelentek meg Avgyijivkánál

2016. március 30., 14:06

Avgyijivka ipari kerületének térségében az oroszbarát szakadárok olyan POM‒2 -es gyalogsági repeszaknákat vetnek be a terrorellenes műveletben (ATO) részt velő ukrán haderő ellen, amelyek alkalmazását tiltja a Genfi Egyezmény – írja az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontjára hivatkozva.

„Felderítési adatok szerint egyelőre ez az egyetlen lakott település, ahol a kremli szörnyetegek a Genfi Egyezmény által tiltott pusztító eszközöket alkalmaznak. Az áldozatok elkerülése végett a helyi lakosság körében, amelyet szintén halálos veszély fenyeget, az ATO vezérkara figyelmeztet, hogy a POM‒2 olyan akna, amely önmegsemmisítő szerkezettel van ellátva, a harci készenlét lejárta (4–50 óra) után pedig felrobbantja magát” – áll a vezérkari sajtóközpontnak a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményében.

Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője szokásos napi sajtótájékoztatóján szerdán arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában négy ukrán katona sebesült meg a terrorellenes művelet övezetében. Közölte: a nap folyamán Luhanszk térségében fokozódott az ellenséges tüzérségi tevékenység. Ugyanakkor Donyeck körzetében továbbra is Zajcevében és Avgyijivkában a legfeszültebb a helyzet, ahol a szakadárok egész nap lövik az ukrán állásokat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)