Két ukrán katona fogságba esett Horlivkánál

2016. április 4., 15:59

A szakadár fegyveresek fogságába esett két ukrán katona Horlivka a közelében – közölte hétfőn az UNIAN hírügynökség Olekszandr Motuzjanikra, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivőjére való hivatkozással.

Részletesebb információt az incidensről későbbre ígért a szóvivő, amikorra befejeződnek az eset kapcsán foganatosított „speciális intézkedések”, melyekről szintén nem árult el részleteket.

A szóvivő hagyományos napi sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy az elmúlt 24 órában nem érte veszteség a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán erőket, ugyanakkor három katona megsebesült.

Korábban az UNIAN az ATO vezérkarának sajtóközpontja által nyilvánosságra hozott napi összesítés alapján közölte, hogy az elmúlt 24 órában 23 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok az ukrán kormányerőkre. Ezen belül Donyeck régiójából 16, Mariupol környékéről öt, valamint Luhanszk térségéből két támadást jelentettek. A szakadárok a kézifegyverek és gránátvetők mellett a minszki megállapodások által tiltott 120, illetve 82 mm kaliberű aknavetőket is bevetettek. A közlemény hozzáteszi, az ukrán katonák négy esetben viszonozták a tüzet, hogy megtarthassák állásaikat.

(unian.ua/Kárpátalja)