Belügyminisztérium: a nemzeti gárdát is bevethetik Rivne megyében

2016. április 6., 14:59

Szerhij Jarovij belügyminiszter-helyettes nem tartja kizártnak a nemzeti gárda bevetését Rivne megyében, hogy megoldják a borostyán törvénytelen kitermelésének problémáját. Az Ukrajinszka Pravda szerint a belügyi tárca vezetőjének helyettese erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt.

„A megyében jelenleg egy operatív csoport működik, később a kormány ülésén, illetve a jogalkotás szintjén is foglalkozni fogunk a borostyán törvénytelen kitermelésének kérdésével. A probléma orvoslásához valamennyi illetékes struktúra tevékenységének összehangolására szükség van” – idézi Jarovijt a Belügyminisztérium sajtószolgálata.

A nemzeti gárda esetleges Rivne megyei bevetésének lehetőségét firtató újságírói kérdésre válaszolva a miniszterhelyettes azt mondta, szükség esetén meghozzák az erre vonatkozó döntést.

„Toleránsan fogunk eljárni, de kompromisszumok nélkül” – tette hozzá.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy Rivne megyében a borostyánkitermeléssel foglalkozók ismét ellene szegültek a velük szemben fellépő nemzeti rendőrségnek, a március 30-i összetűzések során 10 rendőr megsérült.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)