Timosenko pártja vizsgálatot kezdeményez Jacenyuk ellen

2016. április 18., 08:11 , 797. szám

Az ellenzéki Batykivscsina (Haza) párt parlamenti frakciója eseti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a parlamentben „Jacenyuk kormánya valamennyi pénzmozgásának” kivizsgálására. Az Ukrajinszka Pravda tudósítása szerint ezt Julija Timosenko frakcióvezető jelentette be az Inter tévécsatorna műsorában április 17-én este.

„El kell végezni a Jacenyuk-kormány valamennyi pénzügyi kiadásának ellenőrzését minden minisztériumban és állami vállalatnál. Dokumentumokban kell most rögzíteni mindazt, amit a Jacenyuk-kormány korrupciósan ellopott az államtól, és elérni a visszatérítését” – jelentette ki.

A képviselő szavai szerint pártja már hétfőn indítványozni fogja a testület felállítását a Legfelső Tanácsban. Az elképzelés szerint az eseti vizsgálóbizottság „tagjai a hatalompárti frakcióktól független képviselők lesznek”.

Timosenko közölte továbbá, hogy az Üzemanyag- és Energetikai Minisztériumban április 18-án összeül a közös munkacsoport a tarifaképzés elemzésére.

„Létre lesz hozva egy munkacsoport, ahol megvizsgálunk minden kopijkát, amelyet a gázár, a távhő árának kialakításánál beszámítottak, és továbbhaladunk a tarifáknak ezen a láncolatán” – jelezte Timosenko.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)