A hajrához ért az ukrán pontvadászat

Labdarúgás

2016. május 11., 08:12 , 800. szám

Az utolsó előtti, 25. fordulót rendezték az ukrán Premjer Ligában. Egy fordulóval a zárás előtt minden fontos kérdés eldőlni látszik labdarúgásunk élvonalában.

A már biztos kieső Ungvári Hoverla az FK Olekszandrijához látogatott, és 2-0 arányú vereséget szenvedett. A 30. percben Mikicej vette be Babenko kapuját, míg a második játékrész elején Zaporozsan büntetőből állította be a kétgólos hazai sikert jelentő végeredményt. Az ungváriak részéről a hajrában Gemega előtt adódott lehetőség a szépítésre, de nem sikerült bevennie a hazaiak kapuját.

Mindez azt jelenti, hogy az FK Olekszandrija mindenképpen a tabella hatodik helyén végez majd, ami az Európa-ligában való indulás lehetőségét jelenti a kiscsapat számára.

Ugyancsak az Európa-ligában próbálhat szerencsét a Luckban győztes és biztosan bronzérmes Dnyipro, illetve a Zorja és a Vorszkla, amelyek egymás elleni csatáját a poltavai alakulat nyerte.

Eredmények: FK Olek­szandrija–Ungvári Hoverla 2-0, Dinamo Kijev–Metalurh Zaporizzsja 3-0 (technikai győzelem), Kárpáti Lviv–Sahtar Donyeck 1-2, Csornomorec Odessza–Metaliszt Harkiv 0-1, Zorja Luhanszk–Vorszkla Poltava 1-2, Voliny Luck–Dnyipro 2-3, Olimpik Donyeck–Sztal Dnyiprodzerzsinszk 0-2.

Egy játéknappal a bajnokság vége előtt a már bajnok Dinamo Kijev 67 ponttal áll a tabella élén, amely ősztől a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat. A 63 ponttal második Sahtar a BL-selejtezőben lesz érdekelt.

Jelen állás szerint a bajnokságból már korábban kiváló Metalurh Zaporizzsja mellett az Ungvári Hoverla is búcsúzik az élvonaltól. A május 14-én sorra kerülő idényzárón a Hoverla Ungváron a Voliny Luckot látja vendégül.

* * *

Az Ukrán kupában május 20-án rendezik az elődöntők visszavágóit. A Dnyipro a Zorja Luhanszkot látja vendégül, míg az FK Olekszandrija a Sahtar Donyecket fogadja. Az első találkozókon a Dnyipro 1-0-ra nyert idegenben, míg a Sahtar-Olekszandija párharc 1-1-re végződött.

A kupa döntőjét május 21-én rendezik Lembergben.

(jeél)