Cserbenhagyásos gázolás Tiszaújhely és Tiszaújlak között

2016. augusztus 24., 11:11 , 815. szám

Egész Tiszaújhelyet meg­döbbentette az a kettős tragédia, mely gyászfátyollal árnyékolta be a község augusztus 21-én, vasárnap megrendezett falunapját. Egy 26 éves fiatalember és egy 19 éves lány – ugyanis nem érhette meg a reggelt. Cserbenhagyásos gázolás áldozatai lettek…

– A tiszaújhelyi illetőségű fiatalember a falunap befejeződése után haza akarta kísérni tiszaújlaki hölgyismerősét, ám a két település között elgázolta őket egy Mercedes-Vito mikrobusz, melynek vezetője segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A két áldozat belehalt a sérüléseibe – tájékoztat Boldog Ferenc, a tiszaújhelyi KMKSZ-alapszervezet elnöke.

– A cserbenhagyásos gázolás Tiszaújhely és a Tiszaújlak közötti vasúti átjáró közelében következett be, az átjárótól kb. 150 méterre, egy nyílegyenes útszakaszon – közli Pintye László tiszaújhelyi polgármester. – A tragédiát hétfőn reggel, 6.30 órakor jelentette be nekem a rendőrség, illetve a balesetben elhuny fiatalember öccse. Azonnal a helyszínre siettem, ahol már ott tartózkodtak a rendőrök és a helyszínelők. Féknyomokat nem láttam, a tettes nem fékezett a gázolás elkövetésekor. A két áldozat holtteste viszont nem az úttesten feküdt, hanem annak jobb oldalán, a mezei vízelvezető árokban hevertek, a fiatalemberé az ároknak a mező felé eső oldalában, a lányé pedig tőle távolabb, az árok fenekén. Odahúzhatták őket… A helyszínen, az úttesten feküdt a gázolást elkövetett jármű jobb oldali indexlámpája, valamint a Mercedes-Vito embléma. A cserbenhagyásos gázolás pedig hajnali 3.00–3.30 óra körül következett be.

A tragédia éjszakáján többen is láttak száguldozni a tiszaújhelyi utcákon egy fehér színű Mercedes-Vito mikrobuszt, a falunapra a tiszaújlaki rendőrségről rendfenntartás végett kiszállt rendőrök pedig éjjel egy óra – fél kettő körül észrevettek egy, a község központjában álló fehér Mercedes-Vito mikrobuszt – fűzi hozzá a községi vezető.

Az ügyben felkerestem a Nagyszőlősi Járási Rendőrkapitányságot, ahol megtudtam, hogy cserbenhagyásos gázolás gyanújával őrizetbe vettek egy karácsfalvai fiatalembert, ám a nyomozás még tart, és csak később tudnak bővebb, hivatalos nyilatkozatot kiadni róla.

Lajos Mihály