Évente majd háromezren halnak meg közlekedési balesetben Ukrajnában

2016. november 18., 19:04 , 828. szám

Majd háromezren vesztik életüket évente Ukrajna útjain. A halálozások számának csökkentésére közlekedésbiztonsági kampány indult – közölte Musztafa Najjem parlamenti képviselőre hivatkozva az Ukrajinszka Pravda.

„A legjelentősebb halálozási okok az utakon a gyorshajtás (30%), az ittas vezetés (20%), valamint az, hogy a gépkocsivezetők és az utasok nem kapcsolják be a biztonsági övet (10%)” – jelezte Facebook-oldalán a képviselő.

Najjem információi szerint csupán 2016 első hat hónapja során 15 500 személy sérült meg Ukrajnában közúti balesetben.

„Ez majdnem a duplája az európai átlagnak. Bármennyire is furcsa, mostanáig senki nem foglalkozott ezzel a problémával rendszerszerűen” – írja a képviselő.

„E hét elején meghirdették A biztonságos utakért kampányt társadalmi szervezetek és állami intézmények közreműködésével. Módosítani szeretnénk a törvényeket, követeljük az automatikus rögzítés bevezetését, az utak és az infrastruktúra minőségének javítását, valamint a széleskörű felvilágosító tevékenységet a polgárok körében” – jelezte Najjem.

A kampányba máris bekapcsolódott a Nemzeti Rendőrség, Ukrajna Infrastrukturális Minisztériuma, az Egészségügyi Világszervezet és sokan mások.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)