Szuper Levente és a Magyar Jégkorongszövetség képviselői Beregszászban

2017. január 25., 11:56 , 837. szám

Január 23-án a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium meghívására – valójában az intézmény egy diákjának ötlete alapján – Beregszászba látogatott a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) egy kisebb delegációja, élén Kovács Zoltán főtitkárral és Szuper Levente profi jégkorongozó kapussal, hogy egy rövid előadás és a város központjában található műjégpályán tartott bemutató keretében kedvet csináljon a sportághoz és magához a sporthoz.

Magyarországon a jégkorong aránylag rövid múltra visszatekintő sportág, ennek ellenére a magyar csapat a „hokinagyhatalmak” között szerepelt már a világbajnokságon is. Az MJSZ rendkívül nyitott minden olyan kezdeményezésre, amellyel elősegíthetik a sportág megismertetését, népszerűsítését. Éppen ezért örömmel fogadták a meghívást a beregszászi magyar gimnáziumba.

Az MJSZ képviselői Magyarország Beregszászi Konzulátusának hathatós segítségével érkeztek a gimnáziumba, ahol az összesereglett diákoknak körülbelül egyórás interaktív ismertetőt tartottak a jégkorong mibenlétéről, szabályairól, történetéről, a magyar sikerekről. Ezután a miskolci hokicsapat U18 junior korú játékosai tartottak teljes felszerelésben bemutatót a jégpályán, míg Kovács Zoltán főtitkár a gimnázium diákjainak tartott egy könnyedebb „edzést”. A vendégek a gimnáziumban is, a jégpályán is értékes ajándékokat adtak át a gimnazistáknak.

Kovács Zoltántól, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkárától megtudhattuk: a gimnáziumot az MJSZ és a Decathlon sportszerkereskedő cég által felajánlott sporteszközökkel ajándékozták meg. Az ajándékcsomag foci- és kosárlabdákat, valamint teljes hokisfelszereléseket tartalmazott.

Szuper Levente lapunknak elmondta: a szövetség főtitkárának megkeresésére nagyon szívesen eljött Kárpátaljára, hiszen még sosem járt itt azelőtt. Mint fogalmazott, örömmel vesz részt olyan alkalmakon, amelyeken a sportágat népszerűsítheti a gyermekek körében, valamint ösztönözheti őket a sportra.

A profi jégkorongozó beszélt a gimnazistáknak saját karrierjéről, a magyar válogatott eddig megtett útjáról és a sportágról. Mint azt tőle megtudtuk, a diákokat – a fiúk mellett a lányokat is! – módfelett érdekelte a sportágról tartott előadás, amely után a tanulók gyakorlatilag bombázták őt a kérdésekkel, ami számára is rendkívül pozitív élmény volt.

Mint arra a bevezetőben utaltunk, a szövetség csapata lényegében a gimnázium egyik diákjának, Surányi Dánielnek a meghívására érkezett Kárpátaljára.

A fiatal jégkorongrajongó lapunknak elmondta: tavaly, a budapesti városligeti műjégpályán tartott nagyon jó hangulatú bemutató tornát az MJSZ annak örömére, hogy a magyar jégkorong-válogatott bekerült az A csoportba. Ennek kapcsán Dániel úgy gondolta, hogy a gimnázium növendékeinek is érdemes lenne közelebbről megismerniük ezt a sportágat egy jégkorongról szóló nap keretében. Ettől a céltól vezérelve Dániel felvette Facebookon keresztül a kapcsolatot az MJSZ-szel, ahol szinte rögtön a fiatalember és a gimnázium diákjainak ügye mellé álltak. Hosszabb-rövidebb egyeztetést követően fixálták az időpontot. A diákot külön meglepetés érte, amikor kiderült: kedvenc sportolója, példaképe, Szuper Levente is a delegációval tart majd a beregszászi gimnáziumba. Felemelő, óriási élmény volt számára személyesen találkozni, beszélgetni a sportolóval.

rsz