Az ungvári alpolgármesterért letették a majd negyedmilliós óvadékot

2017. február 14., 16:52 , 840. szám

Az ungvári fellebbviteli bíróság az elsőfokú határozatot megváltoztatva február 10-én elrendelte a korrupcióval gyanúsított Cap István ungvári alpolgármester letartóztatását – jelentette a Zakarpattya Online.

A bíróság egyben megállapította, hogy a gyanúsított 240 ezer hrivnya óvadék fejében szabadlábon védekezhet. A rendelkezés értelmében Cap István engedély nélkül nem hagyhatja el a várost, s első felszólításra meg kell jelennie a bíróság előtt. Ezen kívül az ügyvédje kivételével nem érintkezhet az eljárás többi résztvevőjével.

A portál úgy tudja, a gyanúsítottért még aznap letették az óvadékot, így szabadon távozhatott.

A Zakarpattya Online emlékeztet, hogy az Ungvári Városi és Járási Bíróság első fokon felfüggesztette hivatalából Cap Istvánt, és házi őrizetbe helyezte. A Kárpátalja Megyei Ügyészség eredetileg a gyanúsított őrizetbe vételét indítványozta, ezért megfellebbezte az elsőfokú határozatot, s 800 ezer hrivnya óvadék megállapítását kérte a fellebbviteli bíróságtól.

A hét folyamán a fellebbviteli bíróság a korrupciós ügy két másik gyanúsítottja esetében is módosított az elsőfokú határozaton.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)