A BPP frakcióülésén nem került szóba a kormány átalakítása

2017. április 11., 09:36

Nem került szóba a kormány esetleges menesztése, elszámoltatása, a kabineten belüli személycserék lehetősége a nagyobbik kormánypárt, a Petro Porosenko Blokja (BPP) frakciójának hétfő esti ülésén, amelyen Porosenko elnök és Volodimir Hrojszman kormányfő is jelen volt – közölte a tanácskozáson részt vett képviselőkre hivatkozva az Ukrajinszka Pravda.

Már csak azért sem kerülhettek terítékre az ülésen személyi kérdések, mivel mindenki tisztában van vele, hogy ehhez nincs meg a kellő számú szavazat – érveltek a portálnak nyilatkozó honatyák.

Olekszandr Tretyjakov képviselő javasolta, hogy hozzanak létre veteránügyi minisztériumot. Indoklása szerint jelenleg senki nem foglalkozik a terrorellenes műveletet, az afganisztáni háborút megjárt mintegy 700 ezer veteránnal. A miniszterelnök ellenezte az elképzelést.

„Hrojszman kijelentette, hogy nem érdemes szaporítani a minisztériumok számát” – mondta el a portál egyik közelebbről meg nem nevezett forrása.

A beszámolók szerint az ülésen az államfő és a miniszterelnök is szólt röviden a képviselőkhöz, akik ezek után kérdéseket intéztek Petro Porosenkóhoz és Volodimir Hrojszmanhoz. A kérdések 70%-a az egyéni választókerületek állami dotációját érintette. Volodimir Hrojszman arról biztosított, hogy időben eljutnak a régiókba a szociális és gazdasági fejlesztési támogatások.

Többen megjegyezték, hogy az ülésen az elnök nem beszélt arról, kik pályáznak a Valerija Hontareva távozásával megüresedő jegybankelnöki tisztségre. Elhatározták ugyanakkor, hogy kezdeményezik egy ideiglenes munkacsoport létrehozását, mely előkészíti az e-deklarációról szóló törvény társadalmi szervezeteket érintő rendelkezéseinek módosítását.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)