Idén 14 kárpátaljai diák szerezte meg a maximálisan elérhető 200 pontot a ZNO-n

2017. június 30., 16:10 , 860. szám

A külső független értékelésen (ZNO) kitűnően vizsgázók többsége egyetlen ungvári iskola végzőse – derül ki a mukachevo.net pénteki, a Tisza tévécsatorna nyomán készült összeállításából.

A Тiszának nyilatkozva Hanna Szopkova, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció oktatási és tudományos főosztályának igazgatója egyebek mellett rámutatott: tavaly megyénk több mint 9000 végzős középiskolása közül mindössze négyen értek el maximális, 200 pontos eredményt a ZNO-teszteken, míg 2017-ben 14-en. Kárpátalján a legtöbb, szám szerint kilenc maximális eredményt elérő diákkal az Ungvári Szakosodott Bentlakásos Iskola büszkélkedhet. Közülük négyen matematikából, hárman kémiából értek el 200 pontot. Figyelemre méltó, hogy a négy kitűnő „matematikus” egyetlen tanár, Natalija Ihnatolja tanítványa.

Hanna Szopkova elmondta azt is, hogy a kilenc ungvári 200 pontos teljesítmény mellett további maximális eredmények születtek Munkácson, Nagyszőlősön és Huszton.

A megyei oktatási vezető szerint az Ukrán Oktatásminőség-ellenőrzési Központ augusztusra-szeptemberre készül el a ZNO-eredmények teljes kiértékelésével.

A mukachevo.net megjegyzi, hogy idén Kárpátalja a maximális pontszámot elért vizsgázók tekintetében a maga 14 diákjával megelőzte Ivano-Frankivszk, Csernyivci, Ternopil és Vinnicja megyéket.

(mukachevo.net/tysa1.tv/Kárpátalja)