Oktatási Minisztérium: Az iskoláknak december 1-jéig kell beszámolniuk arról, hogy honnan veszik a pénzt, és mire költik

2017. november 3., 21:09 , 878. szám

Az új oktatási törvény értelmében 2017. december 1-jéig valamennyi iskolának nyilvánosságra kell hoznia a bevételeire és a kiadásaira vonatkozó információkat – jelentette ki Lilija Hrinevics oktatási miniszter a megyei oktatási főosztályok bevonásával rendezett tanácskozáson, amelyről az Ukrajinszka Pravda számolt be pénteken.

Mint mondta, az iskolák már most is kötelesek nyilvánosságra hozni az intézmények bevételeire és kiadásaira vonatkozó információkat, függetlenül attól, hogy állami pénzekről, vagy a szülők jótékony hozzájárulásairól van-e szó.

„Az átlátható pénzügyi kimutatások, először is, segítenek nekünk felbecsülni, ténylegesen mennyi pénzt fektet ma az ukrán társadalom az iskolai oktatásba és mekkora arányú ez az oktatási árnyékköltségvetés, másodszor pedig végre átlátható képet nyújthatunk a szülőknek arról, hogy mire megy el a pénzük” – mondta el Hrinevics.

Az Oktatási Minisztérium a megyei oktatási főosztályok vezetőivel együtt úgy vélte, elegendő a december 1-jéig hátralévő idő a szóban forgó törvényi norma teljesítéséhez.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)