Télies foci, félbeszakadt meccs Lembergben

Labdarúgás

2017. december 6., 08:08 , 882. szám

A tél beköszönte erősen éreztette a hatását az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a hét végén lejátszott mérkőzéseken, több helyszínen is amolyan jégfocit rendeztek, Lembergben pedig nem tudták végigjátszani a hazai Kárpáti és a vendég Olimpik Donyeck bajnoki találkozóját.

Az 1-1-gyel végződött első játékrész után a második félidőt már el sem tudták kezdeni a Lviv Arénában, mivel olyan intenzíven havazott, hogy a játékvezetői stáb döntése alapján félbeszakították a találkozót. Érdekesség, hogy ugyanezen a helyszínen tervezik lejátszani majd csütörtökön a Zorja Luhanszk–Athletic Bilbao Európa-liga csoportmérkőzést, amely sorsdöntőnek ígérkezik a luhanszkiak továbbjutása szempontjából.

Ha már a Zorjáról ejtettünk szót, akkor megemlíthető, hogy a luhanszkiak Odesszában döntetlennel hangoltak a csütörtöki kupaütközetre. A mérkőzést némileg beárnyékolta az a tény, hogy Ivica Zsunics, a hazaiak középhátvédje a találkozón lábtörést szenvedett.

A másik két kupacsapat közül a listavezető Sahtar Donyeck az újonc Veresz Rovnót verte magabiztosan, a Kádár Tamással a soraiban felálló Dinamo Kijev pedig a második félidő közepétől 10 emberre fogyatkozó FK Mariupolt szórta meg öt góllal.

A 18. forduló eredményei: Sahtar Donyeck–Veresz Rovno 2-0, Dinamo Kijev–FK Mariupol 5-1, Csornomorec Odessza–Zorja Luhanszk 1-1, Zirka Kropivnickij–Sztal Kamenszkoje 1-0, Vorszkla Poltava–FK Olekszandrija 3-1. A Kárpáti Lviv–Olimpik Donyeck találkozót 1-1-es állásnál félbeszakították az erős havazás miatt.

Egy fordulóval az idei program előtt már biztossá vált, hogy a jelenleg 42 pontos Sahtar telel majd az élen, második a Dinamo 38, harmadik a Vorszkla 28 ponttal.

(tamási)