A kemerovói tűzeset miatt ellenőrzik az ungvári üzlethelyiségeket

2018. március 30., 21:10

Több hírportál is beszámolt arról, miszerint az oroszországi Kemerovóban az egyik bevásárlóközpontban hatalmas tűzvész tört ki. A dél-szibériai város Zimnyaja Visnya elnevezésű üzletközpontjában kitört tűznek a hivatalos adatok szerint 64 halálos áldozata volt, köztük 40 gyerek, illetve többen eltűntek. A tűz a négyemeletes bevásárlóközpont legfelső szintjén, a mozinál ütött ki, és 1600 négyzetméterre terjedt ki.

Bohdan Andrijiv, Ungvár polgármestere gyűlést tartott, melyen a tűzvédelmi szabályok betartásáról tanácskozott Vitalij Iljnickijjel, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) megyei vezetőjével, Ihor Fartusok polgármester-helyettessel, illetve az Ungváron lévő szupermarketek, bevásárlóközpontok, hotelek és szórakozóhelyek képviselőivel.

Április 2-tól a DSZNSZ munkatársai tűzvédelmi ellenőrzéseket tartanak a fent említett létesítményekben. Elsősorban a vészkijáratokat, az elektromos berendezések állapotát, a tűzoltási eszközöket, a figyelmeztető rendszer állapotát és a vészvilágítási lámpákat ellenőrzik majd.

(0312.ua/VV)