Az Ökörmezői járásban is lezárták az utat

2018. április 26., 11:20

Az Ökörmezői járásban is lezárták az utat a lakosok április 25-én: útjavítást követelnek. A tiltakozásban Vízköz (Сойми), Toronya (Торунь), Felsősebes (В.Бистрий) és Pereszlő (Присліп) lakosai vettek részt – írja a pershij.com.ua hírportál. A helyiek 8 órától akadályozták a forgalmat, reggelre már körülbelül 300-an gyűltek össze.

A tüntetők elmondása szerint a vezetőség közül még senki nem vette fel velük a kapcsolatot. A említett helyszínen az útburkolat szörnyű állapotban van, s ez nagy felháborodást kelt a helyiek körében, hiszen ezen az útvonalon nem csak ők, hanem rengeteg Kárpátaljára érkező turista is közlekedik. Az aktivisták elmondták, hogy az útlezárás addig fog tartani, amíg a járási vezetők nem adnak választ a kérdéseikre.

Cimbota Vitalik ökörmezei polgármester közölte, hogy az út állapota valóban borzasztó, s a kátyúk betömése ezen nem segít, viszont az útlezárás sem. Véleménye szerint a megyei vezetőséghez kell fordulni, őket kell kérni, hogy keressenek megoldást a problémára.

(pershij.com.ua/VV)