„Boldogságunk kulcsa a saját kezünkben van, gondolatainkban és tetteinkben gyökerezik!”

Falunap Gáton

2018. július 24., 17:50 , 914. szám

Július 21-én lezajlott az immáron 15. alkalommal megrendezett gáti falunap.

Már délelőtt elkezdődött a mini-Európa-bajnokság, amelyre magyarországi, romániai és ukrajnai testvértelepülések focistái érkeztek. Később a gáti utcabajnokság vette kezdetét. A futballmérkőzésekkel párhuzamosan kulturális programok zajlottak a falu központjában. Az alaphangulatot a Gáti Kovács Vilmos Középiskola diákjainak zenés-táncos produkciói teremtették meg Lőrinc Natália tanárnő vezetésével. A Gáti Hópehely Óvoda növendékei is megcsillogtatták tehetségüket, nemcsak az énekes előadás során, hanem a szépségirálynő-versenyen is, melyen hét gyermek vett részt. A kis „királynőket” külföldi tagokból álló zsűri értékelte.

Míg a szórakoztató programok már a délelőtti órákban elkezdődtek, a hivatalos megnyitóra csak később került sor. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Sin József, a Beregszászi Járási Tanács és a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, Zubánics László az UMDSZ képviseletében, Kulcsár Ferenc beregszászi magyar konzul és Gulácsy Géza, a KMKSZ alelnöke, a megyei tanács képviselője. A nyitóbeszédet Lokita István, Gát község polgármestere tartotta. Üdvözölt minden jelenlévőt, és megköszönte a támogatóknak a segítséget: „Boldogságunk kulcsa a saját kezünkben van, gondolatainkban és tetteinkben gyökerezik! Mindenkinek hozzá kell tennie valamit képességei és tudása szerint az egyéni és közös boldogulásunkhoz. Én úgy érzem, mindenki hozzá is teszi a magáét, nem csekély mértékben. Itt szeretném megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani támogatóinknak: az UMDSZ-nek, a KMKSZ-nek, a KMKSZ ISZ-nek és Gát egyéni vállalkozóinak.”

A megnyitó után a Sodró együttes szórakoztatta az embereket. Zene és éneklés mellett jó hangulatot is teremtettek. Tombolára is sor került, melyek során kisorsoltak egy páros belépőt a KMKSZ ISZ által szervezendő háromnapos fesztiválra, valamint fődíjként egy okostelefont. Emellett pólót és bögrét is lehetett nyerni.

Sorsolás után eredményhirdetés következett, hiszen nemcsak a szépségirálynő-jelölteket és a jó focistákat értékelték, hanem Gát legfinomabb töltött káposztájáért is járt díj. A programok után reggelig tartó utcabál vette kezdetét.

„Szűkebb pátriánkban minket, gátiakat úgy ismernek, hogy szeretünk dolgozni, imádkozni és mulatni, de ezek időpontját nem szoktuk összekeverni. Tegnap dolgoztunk, hogy az ide érkező vendégeink jól érezzék magukat. Ma együtt mulatunk, szórakozunk. Holnap, vasárnap pedig imádkozni fogunk, istentiszteleten veszünk részt” – nyilatkozta Lokita István.

Szedlák Eszter