Tíz kárpátaljai vasútállomáson szüntetnék meg a teherszállítást

2018. szeptember 8., 13:42 , 921. szám

Az Ukrzaliznicja állami vasúttársaság szerint a működés optimalizálása, a veszteségek csökkentése céljából vált szükségessé 10 kárpátaljai vasútállomás „bezárása”, ami a teherszállítási műveletek végrehajtását illeti – derül ki abból a levélből, amelyet az Ungvári Vasúti Szállítási Igazgatóság írt Hennagyij Moszkalnak.

A levélből, amelyet a megye kormányzója weboldalán ismertet, megtudhatjuk, hogy a vasúttársaság Nagyberezna (Velikij Bereznij), Malomrét (Zsornava), Eszeny, Kölcsény (Koljcsino), Feketeardó (Csornotisziv), Rakasz (Rokosziv), Borzsova, Bustyaháza (Bustino), Técső (Tyacsiv) és Aknaszlatina (Szolotvino) vonatkozásában kéri a teherszállítás megszüntetésének engedélyezését. Az indoklás szerint a szóban forgó vasútállomások 2017. évi és 2018 első félévi működésének elemzéséből kitűnik, hogy forgalmuk csökkent, veszteségesekké váltak a társaság számára.

Weboldalán Hennagyij Moszkal jelezte, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció kategorikusan ellenzi bármilyen termelési, elsősorban infrastrukturális létesítmény bezárását a megye területén.

(moskal.in.ua/Kárpátalja)