Alaposan bekezdtek a Munkácsi Futballakadémia növendékei

Labdarúgás

2018. szeptember 12., 09:09 , 921. szám

A Munkácsi Futballakadémia (MFA) két utánpótláskorú csapata – az U 17-es és az U 15-ös korosztály – az Ukrajnai Gyermek- és Ifjúsági Labdarúgóliga első osztályának első fordulójában egyértelművé tették céljaikat erre az idényre: visszajutni a bajnokság legfelső osztályába. Ezt alátámasztották az első fordulóban az ivano-frankivszki Urahan ellen hazai pályán elért rendkívül magabiztos, fölényes győzelmeik.

Az MFA 2002-es születésű játékosai már a mérkőzés elejétől beszorították az „urahanosokat” a saját tizenhatosuk területére. A munkácsiak egymás után alakították ki helyzeteiket, gólt azonban csak a 34. percben értek el: egy jobb oldali beadást Denisz Dubrovszkij fejelte a hosszú sarokba. Három perccel később Jaroszlav Horbanyov lőtt a tizenhatos vonaláról a kapuba. A 40. percben Nyikita Honcsar növelte háromgólosra az előnyt. A második félidőben ugyanő és Ivan Bodnarok alakították 5-0-ra az eredményt. Az ellenfélnek csak a mérkőzés vége felé sikerült megszereznie a becsületgólt.

Az U 15-ös korosztály, Viktor Muntyan neveltjei pedig szinte lemosták ellenfelüket a pályáról, 12 (!) gólt lőve nekik. A csapat számára igazi főnyereménynek bizonyult a most debütáló nagydobronyi Daniel Sanko. Rajta kívül két-két gólt szerzett Mikola Kucak, Vadim Tarnavszkij, Oleh Szerhijenko és egyet-egyet Danilo Pasztovenszkij és Vitalij Rejsi.

Kitűnő kezdés a munkácsi fiataloktól, az edzők érthetően elégedettek, és bíznak az eredményes folytatásban.

A következő fordulóban már komolyabb ellenfél – az ungvári Zinedine – vár az MFA korosztályos csapataira.

L.P./fi