Már öt ukrán halottja van a tavaszi tűzszünetnek Kelet-Ukrajnában

2019. március 23., 12:10

Idén március 8. óta az ukrán Egyesített Erők öt katonája vesztette életét a Donyec-medencében – jelentette ki az UNN beszámolója szerint Jevhen Marcsuk, aki Ukrajnát képviseli az Oroszország, Ukrajna, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EEBESZ) képviselőiből álló, a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésére létrehozott háromoldalú összekötőcsoportban.

„Ez idő alatt az Egyesített Erők személyi állományának harci veszteségei: visszafordíthatatlanok, azaz elesettek – 5, és egészségügyiek, azaz sebesültek – 15. Összesen 20 fő. Mindössze március 8. óta” – közölte Marcsuk azon a március 22-i sajtótájékoztatón, amelyet az összekötőcsoport humanitárius alcsoportjában ukrán tagjával, Irina Herascsenkóval, a Legfelső Tanács elnökének első helyettesével közösen tartottak, s amelyről az UNN számolt be.

A portál emlékeztet, hogy Marcsuk korábban bejelentette, március 8-án éjféltől korlátlan idejű tűzszünet lépett életbe a Donyec-medencei harcok övezetében. A fegyverek azonban azóta sem hallgatnak a térségben.

(unn.com.ua/Kárpátalja)