Újra több száz családnak ad át adományokat Kárpátalján a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

2019. március 23., 16:52 , 948. szám

A budapesti székhelyű Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Megyei Jogú Városok Szövetsége támogatásával újabb több száz családot segít tüzelő- és élelmiszer-adománnyal a másfél éves kárpátaljai segélyprogram keretében, amelynek újabb alkalmára március 22-én került sor.

A program 2017 őszén vette kezdetét, s az eltelt idő óta a segélyszervezet munkatársai Beregszászban és a Beregszászi járásban eddig összesen 3350 élelmiszer- és higiénés csomagot, valamint 225 tonna biobrikettet osztottak ki nagycsaládosok, fogyatékkal élők és egyedülálló nyugdíjasok számára.

A segélyprogram befejezéseként több száz hátrányos helyzetű kárpátaljai család részesül még adományokban. Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai kirendeltsége vezetőjének elmondása szerint a szervezet helyi munkatársai 1171 élelmiszercsomagot osztanak ki, valamint egyenként 250 kilogramm biobrikettet adnak át 358 beregszászi és Beregszászi járásban élő rászoruló nagycsaládosnak, fogyatékkal élőnek, illetve egyedülálló nyugdíjasnak.

A segélyszervezet kárpátaljai tevékenységének szerves részét képezi a hátrányos helyzetű gyerekek iskolán kívüli fejlesztése is. A Megyei Jogú Városok Szövetsége 100 millió forint összegű támogatásából újult meg a beregszászi Fejlesztő Központ épülete, amelyben tanodaként funkcionálva heti rendszerességgel különböző speciális programok keretében foglalkoznak 70 gyerekkel, illetve 0–3 éves korú kisgyerekek és szüleik számára Biztos Kezdet Gyerekház típusú programot is működtetnek.

lexi