Tanévzáró ünnepség a Beregszászi Rezeda Folkműhelyben

2019. június 18., 18:14

Június 17-én a Beregszászi Rezeda Folkműhelyben is megtartották az évzáró ünnepséget. Az eseményen az ifjú zenészek és táncosok számot adtak egész éves kemény munkájukról.

A zsúfolásig megtelt Beregszászi 6. számú iskola nagytermében Váradi Enikő, a Folkműhely igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, megköszönve a szülőknek az egész évi bizalmat. Beszámolt az elmúlt év sikereiről, elmondta, hogy a táncegyüttes, valamint a zenészek különböző megyei és nemzetközi versenyeken, fesztiválokon sikerrel szerepeltek, melyeken dobogós helyezéseket értek el. Kiemelte, hogy a Rezeda Néptáncegyüttes megalakulása óta jelen van minden nagyobb nemzetközi és hazai folklórfesztiválon. Az igazgató hozzátette: „A műhely célja az, hogy az anyaországihoz hasonló minőségi népzene és néptáncoktatásban legyen részük a gyermekeknek, pedagógusaink évente részt vesznek a Hagyományok Háza és más szervezetek által rendezett szakmai képzéseken, hogy a legjobb tudással vértezzék fel a hozzánk járó gyermekeket”.

A köszöntéseket követően az ünnepi műsorban bemutatkozott a harmonika-, és a hegedűszekció, akik népi gyermekdalokat, szatmári és somogyi, és gömöri muzsikát játszottak. A Rezeda Néptáncegyüttes kezdő csoportja pünkösdölő gyermekjátékokat mutatott be, míg az utánpótlás csoport sárközi ugrós táncokat. A folkműhely ifjúsági csoportja pedig széki és nagydobronyi táncokkal kápráztatta el a közönséget.

Az ünnepség végén a szülők – kifejezve hálájukat – jelképes ajándékkal köszönték meg a pedagógusoknak az egész éves szakmai munkát és felkészítést. A program ezt követően közös táncházzal folytatódott, melyen a Sodró együttes muzsikált.

A folkműhely és táncház szakmai programjai a Nemzeti Erőforrás Támogatáskezelő Csoóri Sándor Alapjának támogatásával valósulhattak meg.

ev