Sportnap a Rákóczi-főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetében

2024. május 10., 13:09 , 1210. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) Egészségügyi és Sportcentruma, valamint az intézmény Felsőfokú Szakképzési Intézete évente szervez sportnapot. Hagyományaihoz híven az intézmény idén is megtartotta sportnapját. Az eseményre május 8-án került sor.

A szervezők az idei tavaszi rendezvénnyel az egészséges életmódra, valamint a testedzés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A résztvevők egyéni és csapatversenyben, valamint röplabdában mérhették össze az erejüket.

A jelenlévőket Soós Katalin, a Felsőfokú Szakképzési Intézet igazgatója köszöntötte. Kiemelte, hogy az intézmény hagyományosan minden évben megszervezi sportnapját, melyen az iskola tanárai és diákjai közösen tesznek egészségükért.

„Ma a sport és az egészséges életmód fontosságára hívjuk fel a figyelmet, hiszen a mai felgyorsult és rohanó világban a fiatalok túl sok időt töltenek zárt terekben és számítógépek előtt ülve. Emellett az újratervezést is megtanulhatjuk, hisz a mára tervezett kültéri programok az esős időjárás miatt nem valósulhatnak meg, de kreatív tanáraink szervezőképessége által a beltérben is tartalmas napot tölthetünk el” – mondta az intézmény igazgatója, hozzátéve: a fiatalok is várták már a sportnapot, hiszen a versenyeken nemcsak önmagukat fejleszthetik, hanem erősíthetik a közösségi szálakat is.

A változatos sportprogramok közül mindenki szabadon választhatta ki a neki leginkább megfelelő versenyszámot. A résztvevők a napot egy jó hangulatú bemelegítéssel kezdték, majd csapatjátékokkal folytatták. A diákok dáma-, kupakdarts, jenga, activity, valamint különböző ügyességi játékokban mérhették össze tudásukat, a legbátrabbak pedig röplabdamérkőzésen vehettek részt. A nap második felében szintén csapatversenyek következtek, ahol tanárok és diákok mérkőztek meg.

„A gyerekek szellemi fejlődése mellett nagyon fontos, hogy a testi fejlődésük is előtérbe kerüljön, erre remek alkalmak az intézet által hagyományosan megrendezett sportnapok” – vallják a szervezők.

Bár az esős időjárás kissé keresztülhúzta a számításokat, így is több mint 250 fiatalt sikerült megmozgatni az épület nyújtotta lehetőségeket kihasználva.

A nap zárásaként a résztvevők oklevélben részesültek.

A Rákóczi-főiskola és szakintézete a sport és az egészséges életmód népszerűsítése iránti elkötelezettségét jól példázza az is, hogy új létesítményeket is építenek. A hallgatók hamarosan egy tanuszodát is igénybe vehetnek, a tervek szerint már a következő tanévben.         

TV21 Ungvár/K. K.