Vezérkar: Hat ukrán katona esett el a legutóbbi tűzszünet kezdete óta

2019. augusztus 7., 16:20

Hat ukrán katona elesett, további kilenc megsebesült a legutóbbi kelet-ukrajnai tűzszünet július 21-i életbe lépése óta az Egyesített Erők Műveletének körzetében, Donyeck és Luhanszk megyék területén – jelentette ki Ruszlan Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnöke, akit az UNIAN hírügynökség idéz.

A vezérkari főnök azután nyilatkozott a sajtónak, hogy részt vett a Volodimir Zelenszkij elnök és a fegyveres testületek vezetőinek részvételével a tegnapi szakadár tüzérségi támadás miatt az Elnöki Hivatalba ma délelőttre összehívott tanácskozáson.

Volodimir Zelenszkij a megbeszélést követően elmondta, hogy telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az ukrán katonák halála ügyében.

A Korreszpondent.net felidézi, hogy augusztus 6-án a megszállók támadásai következtében négy ukrán katona vesztette életét. A feltételezések szerint a tengerészgyalogosok halálát SZPG-9 típusú lövegből kilőtt gránátok, vagy 82-mm-es aknavető felrobbanó lövedékei okozhatták a Donyeck megyei Pavlopil térségében.

(UNIAN.ua/korrespondent.net/Kárpátalja)