Oleg Petrenko lehet az új egészségügyi miniszter

2019. augusztus 23., 14:43

Az egészségügyi miniszteri poszt legvalószínűbb várományosa Oleg Petrenko – közölte a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata.

A portál szerint Petrenko jelöltségét támogatják a szakértők, az „amerikai fél”, s az Elnöki Hivatalban is jóváhagyták. Oleg Petrenko jelenleg az Ukrán Nemzeti Egészségszolgálatot vezeti. Mostani hivatalát pályázati úton nyerte el, élvezte Uljana Szuprun megbízott tárcavezető támogatását.

Petrenkót olyan magasan képzett menedzserként tartják számon, akinek egyaránt van tapasztalata a magánklinikákon és az állami közigazgatásban folyó munkában. Egyike volt annak a 12 szakértőnek, akik kidolgozták az egészségügyi reform koncepcióját, mely utóbb a parlament által elfogadott törvény alapját képezte.

Ugyancsak az alakuló kormánnyal kapcsolatos hír, hogy a DT úgy tudja, Okszana Markarova jelenlegi pénzügyminiszter megtarthatja posztját az új kabinetben. A portál szerint Volodimir Zelenszkij elnöknél 70%-ban már döntöttek a megalakítandó kormány tagjairól, a miniszterelnök személyét pedig jövő héten nevezik meg.

(zn.ua/Kárpátalja)