Négy kárpátaljai orvosra is szavazhatnak „A nemzet háziorvosa” pályázaton!

2019. szeptember 27., 10:27 , 974. szám

Az idén is meghirdetésre került a 2019-ben először új néven, „A nemzet háziorvosa” címszó alatt zajló Kárpát-medencei pályázat, amelyre anyaországi és határon túli orvosokat, családorvosokat lehetett felterjeszteni.

A jelöléseket szeptember 14-ig tehették meg a hálás páciensek, polgármesteri hivatalok, szakmai egyesületek, civil szervezetek, kollégák az általuk alkalmasnak vélt orvosokra, amelyek alapján az anyaországi és határon túli régiókban is kialakult az úgynevezett Top 10 mezőnye, akikre az elkövetkezendő alig két hét során szavazatokat lehet leadni.

Kárpátalján igen aktív volt az ajánlási hajlam, hiszen a külhoniak között a legtöbb ilyen ajánlást kapott Jakab Lajos badalói családorvos mellett  még hárman kerültek be a tízes mezőnybe: Balogh Ilona nagydobronyi, Katona Béla, kisdobronyi és Vaszil Pohoriljak tiszabökényi családorvosok.

A kárpátaljai jelöltek mellett még két-két vajdasági és felvidéki, egy erdélyi, és egy nagyváradi résztvevője van a versengésnek, amelynek a végső sorrendjét azok a szavazatok döntik el, amelyek szeptember 22-től október 5-ig érkeznek be a doktorokra.

Bárki leadhatja szavazatát, aki felkeresi az evpraxisa.hu, vagy a nemzet haziorvosa portált, ott rákattint a Praxisok címszóra és kiválasztja a számára legszimpatikusabb jelöltet.

Egy IP-címről többször is lehet voksolni, de mindezt csak 4 óránként lehet megejteni.

Arra buzdítjuk tehát a rokonszenvező pácienseket, barátokat, ismerősöket, hogy szavazataikkal segítség kedvenc családorvosuk minél jobb szereplését.

(tamási)