Egyre többet vásárol részletre a lakosság

2019. november 17., 19:59

Az ukránok havonta több mint 300 millió hrivnya értékben vásárolnak részletre árucikkeket az interneten – jelentette az ország legnagyobb bankja, a PrivatBank sajtószolgálata nyomán az UNIAN hírügynökség.

A bank adatai szerint az eladások terén a Rozetka, az Allo és a Foksztrot online vásárterek vezetnek. Összességében ötezer internetáruházban van lehetőség részletfizetésre.

A PrivatBank jelezte, az utóbbi három hónapban több mint ezer online eladópont csatlakozott a „fizetés részletben” online hitelezési szolgáltatáshoz.

„Az online eladók számára ez a szolgáltatás számos előnyt kínál: megnövekedett vevőszám, megnövekedett átlagos csekkérték, egyidejűleg több termék eladásának lehetősége hitelbe. A vevők számára – lehetőség az előnyös vételekre részletre, néhány kattintással” – idézi a sajtószolgálat Jevhen Vasziljcovot, a PrivatBank illetékes ágazatvezetőjét.

Az UNIAN emlékeztet, az ukrán bankok lakossági hitel-portfóliója 2019. július–szeptemberben csaknem 30%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

(unian.ua/Kárpátalja)