Újabb tömörülés jött létre a parlamentben

2020. január 18., 12:29

Értékek, méltóság, család elnevezéssel „konzervatív” frakcióközi tömörülés alakult a Legfelső Tanácsban január 17-én – jelentette az Ukrajinszka Pravda Szvjatoszlav Jurasnak, a Nép Szolgája parlamenti képviselőjének a Facebook közösségi oldalon megjelent bejegyzése nyomán.

„Több mint 300 képviselő válaszolt az értékeken és családon alapuló felhívásra. Ez alkotmányos többség az ukrán parlament valamennyi frakciójából és csoportjából. Hogy legalább ennyi egyesítse az egész parlamentet” – fogalmazott a honatya.

A politikus idézi a tömörülés rövid kiáltványát, amelyet annak valamennyi tagja aláírt: „Az ukrán társadalom örök értékeinek védelme és az alapvető természeti törvényeknek a politikai divat nevében való elpusztítására tett kísérletek ellensúlyozása; a családi értékek, a méltóságteljes társadalom alapelveit, valamint a gyermekek és fiatalok családi értékek alapján történő nevelését előmozdító törvények kidolgozása és elfogadása; a konzervatív gondolkodásmód széles skálájának népszerűsítése és kommunikálása az ukrán szellemi közösséggel.”

A tömörülés társelnöke a Nép Szolgája frakciójának részéről maga a kezdeményező, Szvjatoszlav Juras lett. Az Ellenzéki Platform – Az Életért frakció részéről Oleh Volosin, a Hazától Szerhij Taruta, az Európai Szolidaritástól Mihajlo Bondar szintén társelnökökként működnek a jövőben. A Hang frakció egyelőre nem nevezte meg társelnökét.

A 23 éves Juras a Nép Szolgája pártlistájának 27. helyéről jutott a parlamentbe. Petro Porosenko azóta leköszönt elnök 2019 februárjában Szvjatoszlav Jurast, a BABYLON'13 alkotóegyesület kommunikációs vezetőjét Az érdemekért érdemrend III. fokozatával tüntette ki.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)