Baj és pusztulás jár Zelenszkij nyomában, a Majdan filozófusa szerint

2020. január 24., 12:44

Ukrajnát sorozatban érik a politikai és gazdasági kudarcok, ami nem lehet véletlen, meg kell csak nézni, mennyi baj történt azokon a helyeken, ahol Volodimir Zelelenszkij elnök külföldi látogatásai során megfordult – mondta el a Majdan filozófusának is nevezett Szerhij Dacjuk közgondolkodó egy csütörtök esti televíziós műsorban.

Az excentrikus gondolkodásáról ismert filozófus az InterVizor Youtube-csatorna interjúműsorában Zelenszkij davosi Világgazdasági Fórumon szerdán elmondott beszédének arra a részére reagált, amelyben az államfő felrótta, hogy Ukrajnát nem szeretik eléggé a világban. Szerinte Ukrajnának és elnökének is rossz a karmája, hiszen amikor Zelenszkij tavaly áprilisban, még csak elnökjelöltként, felkereste párizsi hivatalában Emmanuel Macron francia elnököt, három nap múlva leégett a Notre Dame székesegyház. Vagy a múlt év júniusában – utalt vissza –, Angela Merkel német kancellár egész testében remegni kezdett, amikor hivatalos látogatáson fogadta Zelenszkijt, s a bajából azóta sem gyógyult meg. Az ukrán államfőnek elegendő volt telefonon beszélnie Donald Trump amerikai elnökkel, hogy impeachment-eljárás induljon ellene – emlékeztetett. De tragikus esetek követték Zelenszkij közelmúltbeli ománi látogatását is, amely során meghalt a szultán, és a térségben az irániak lelőtték az ukrán utasszállító repülőgépet – sorolta a filozófus.

Amennyiben hinnék a misztikumban, azt mondanám, ha az elnökünk nem is maga az ördög, azért van benne valami misztikusság, mert ez a sok egybeesés már szinte nem a véletlen játéka – fejtette ki Dacjuk. Úgy vélte, a politikusok között sok a babonás, így vélhetőleg Trumpot is a hideg rázza, ha meghallja az Ukrajna szót, s szerinte így van ezzel a többi vezető is.

(vb/karpat.in.ua)