Új parancsnokságokat alakítottak ki az ukrán hadseregben

2020. február 8., 12:38

Az Ukrán Fegyveres Erők (ZSZU) új parancsnokságokat hoztak létre és kinevezték a parancsnokaikat – jelentette a hadsereg vezérkarának sajtószolgálata nyomán a korrrespondent.net.

Tájékoztatásuk szerint a fegyveres erők strukturális átszervezésének célja a hatáskörök egyértelmű szétválasztása a katonai irányítási szervek között a NATO tagországaiban alkalmazott elveknek megfelelően.

„Végrehajtva az Ukrán Védelmi Minisztérium és az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának általános irányelveit, befejeződött az Ukrán Fegyveres Erők reformjának első szakasza” – közölte a vezérkar.

Így a hadsereg egyesített haderő-parancsnokságát megbízott parancsnokként Szerhij Najev altábornagy irányítja, míg a fegyveres erők egészségügyi erőinek parancsnokságát Ihor Homenko vezérőrnagy, a fegyveres erők hadtápparancsnokságát Mikola Zsirnov ezredes, a híradós és kibernetikai biztonsági erők parancsnokságát Jevhen Sztepanenko vezérőrnagy vezeti.

Jelenleg folyamatban van a biztonsági és védelmi kérdéseket érintő jogszabályok és szabályozási keret fejlesztése a fegyveres erők átalakításának folytatása érdekében, közölték.

Pénteken Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszter bejelentette, hogy Ukrajna katonai bázisokat épít a NATO szabványai szerint. Az egyiket várhatóan Mariupolban, a másikat Szeverodonyeckben alakítják ki.

(korrespondent.net/Kárpátalja)